Žlutý čaj

Žlutý čaj patří k vzácnějším druhům čajů. Uchovává si vzácné a zdraví prospěšné látky, protože není fermentovaný jako černý, ale je polofermentovaný. V tajnosti zůstává dodnes přesný postup tohoto císařského nápoje, jeho vzniku a výroby.
Při výrobě žlutý čaj se využívá metody pomalého sušení v silných vrstvách. Zároveň jsou během vysoušení zakryty lístky látkou vyrobenou ze lnu. Tím si žlutý čaj i získá svou typickou žlutou barvu, a to jak jeho lístky, tak i výsledný nálev, a medově nasládlou originální chuť.

Nápoj pro císaře

Ochutnejte i vy tento nepříliš známý vzácný čaj. Jde o lahodný nápoj, s prověřenou kvalitou. Byl připravován pro samotného císaře. Některé čaje, které neměly žlutou barvu, ale byly připravovány pro císaře, byly také označovány jako žluté.

Marmel
</div>


            <div class=
Žlutý čaj
Ohodnoťte příspěvek
nano-bcaa-728x90-1494258935.jpg